Banii intra pe card de 1 decembrie:

Guvernul intentioneaza adoptarea unui proiect de lege care pevede acordarea de bani de la stat, sub forma de premiu, pentru anumite categorii de persoane.

Astfel, potrivit proiectului, in anul centenarului veteranii, invalizii de razboi dar si vaduvele de razboi vor primi cate 5.000 de lei.

Banii vor fi acordati in data de 1 decembrie a acestui an. Pe langa acest premiu, categoriile de mai sus vor primi o serie de sporuri la pensie astfel:

a) Invalizii de razboi:

– 518 lei lunar, pentru marii mutilati si cei incadrati in gradul I de invaliditate;

– 462 lei lunar, pentru cei incadrati in gradul II de invaliditate;

– 392 lei lunar, pentru cei incadrati in gradul III de invaliditate;

b) Veteranii de razboi – 322 lei lunar;

c) Vaduvele de razboi, daca nu s-au recasatorit – 322 lei luna

E OFICIAL: Femeile isi vor putea alege cand sa iasa la pensie! Varsta obligatorie nu va mai fi de 63 de ani! De cand va fi posibil acest lucru

Schimbari importante in sistemul de pensii, mai exact legate de varsta de pensionare.

Concret, Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta prin care sa permita femeilor sa se pensioneze la aceeasi varsta cu barbatii.

Astfel, daca o femeie doreste sa ramana in campul muncii si dupa varsta de 63 de ani va putea face acest lucru, avand posibilitatea de a-si prelungi contractul cu inca doi ani, pana la varsta de 65 de ani.

Ordonanta de urgenta vine ca raspuns la decizia Curtii Constitutionale din iunie, care spune ca femeile trebuie sa aiba dreptul de a-si continua activitatea pana la implinirea varstei standard de pensionare pentru barbati.

In prezent varsta legala de pensionare in Romania este de 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati.