Trebuie să CITEȘTI asta! Specialiștii spun că orice femeie trebuie să evite aceste lucruri…

Pentru femei, un ciclu menstrual normal indica o buna sanatate a organismului. Pentru a fi mereu bine informate, marea majoritate a femeilor incearca sa se documenteze cat mai temeinic pentru a reusi cat mai bine sa-si cunoasca propriul corp.

1. Nu bea apa cu gheata ( poate cauza ca sangele menstrual sa ramana pe peretele uterin, lucru care in 5-10 ani poate provoca chisturi sau cancer).
2. Nu bea apa carbogazoasa.
3. Nu consuma nuca de cocos.
4. Nu te spala pe cap, intrucat porii sunt deschisi si pot provoca dureri de cap.( este posibil ca odata cu trecerea timpului, durerile sa se agraveze).
5. Nu consuma castraveti ( substanta din castravete poate cauza ramanerea unui lichid pe peretele uterului).
6. Evita loviturile chiar si cele mai usoare din zona abdominala inferioara, caci pot provoca varsaturi cu sange si afectiuni ale uterului.

Citeste si:

ATENȚIE! Iată ce se întâmplă dacă nu schimbi LENJERIA INTIMĂ în fiecare zi…

Toată lumea ar trebui să știe că schimbarea zilnică a lenjeriei intime este un lucru esențial pentru menținerea sănătății noastre. De la copilul care se joacă toată ziua până la femeile care lucrează la birou, lenjeria intimă curată este primul semn că avem grijă de corpul nostru și dorim să-l menținem curat.
Cu toate acestea, viața se desfășoară într-un ritm atât de rapid și ne determină uneori să trecem prin momente când este mai ușor să folosim aceeași pereche de chiloți pe care am purtat-o și ieri. Dacă oamenii ar fi cu adevărat sinceri cu ei înșiși, ar recunoaște că acest lucru s-a întâmplat cel puțin o dată.Dacă nu vă schimbați destul de des lenjeria intimă, acest lucru poate provoca probleme serioase de sănătate. De ce schimbarea

lenjeriei de corp este esențială? Foarte multe bacterii se depun de-a lungul zilei pe materialul lenjeriei în timp ce o purtăm. De reținut este că bacteriile se înmulțesc foarte repede în mediul umed, care se creează în zonele intime. In plus, aceasta poate provoca iritații.
1.Mancarime excesiva
Amintiti-va ca bacteriile se pot extinde in lenjeria intima.Ei bine aceste

bacterii pot ajunge la nivelul pielii si pot provoca iritare si mancarime.
2.Eruptii cutanate si iritatii
Dacă te scarpini, îți poți provoca iritații mari pe piele si eventual ulceratii. Materialul murdar are abilitatea de a irita pielea.Umflaturile vizibile pot arata ca o euptie la inceput,dar pot devein rani deschise.Din moment ce aceasta zona a corpului nu obtine sufficient aer,vindecarea este adesea un proces lent.Aceasta problema poate fi tratata,dar o puteti preveni schimband lenjeria intima zilnic.
3.Miros neplacut
Dca nu iti schimbi lenjeria,cu siguranta nu ai avut timp nici de dus. Mirosul neplăcut din zona intimă apare tot în urma folosirii în mod repetat a aceleași pereche de chiloți. Bacteriile care se înmulțesc acolo,
în contact cu aerul creează acel miros neplăcut.
4. Infectii ale pielii
Daca depuneti efort si transpirati,se va produce o umiditate excesiva.Mediul umed este un teren propice pentru bacterii.Cele mai urate infectii incep intotdeauna din cauza umiditatii,iar neschimbarea lenjeriei intime poate inrautati situatia.Cu siguranta ati auzit ca lenjeria de bumbac este cea mai buna.Este bine de evitat cea din nailon sau dantela,deoarece au un factor de risc ridicat la infectii.
5. Riscul de infecții ale tractului urinar
O infecție a tractului urinar este una dintre cele mai grave probleme pe care o femeie o poate dezvolta din cauza lenjeriei intime. Dacă apare o senzație de arsură în timpul urinării care se acutizează, atunci înseamnă că bacteriile au ajuns în cavitatea vaginală, în zona vezicii urinare, au dezvoltat o infecție. Purtarea chiloților mai multe zile la rând este un factor de risc enorm pentru astfel de infectii.
Așadar, de câte ori ar trebui schimbată lenjeria intimă? Ei bine, mai multe studii au arătat că schimbarea de lenjerie de corp cel puțin o dată pe zi, este recomandat pentru menținerea sanatatii zonei intime.
În cazul în care faceți exerciții fizice se recomandă schimbarea lenjeriei după fiecare sesiune de exerciții, pentru că transpirașia este principalul factor de dezvoltare a bacteriilor.
Pe lângă acest aspect, medicii mai recomandă și purtarea de chiloți din bumbac 100% care împiedică umezeala. De asemenea, se recomandă renunțarea la lenjeria intimă de fiecare dată când aveți ocazia, pentru ca pielea să respire în mod natural și să refacă de eventuale iritații.